Martijn en Lisette

Wij zijn Martijn (37), Lisette (32) en Nina (1) uit Utrecht en we werken beiden als parttime gymdocent.

Wij werden direct heel blij van het project Bolderburen: samen/gemeenschappelijk wonen, buiten, groen, duurzaam, een moestuin, dieren en in ons geval ook klein/eenvoudig.

Nadat Martijn en ik in 2012 ruim een half jaar in een traditioneel dorpje in Zuid-Afrika hebben gewoond (in een klein hutje) kwamen we terug in Nederland en zochten we de balans tussen de eenvoud en het geluk dat we daar hadden ervaren en de rijkdom en eindeloze mogelijkheden van ons land. We wonen prachtig in Utrecht maar we gunnen Nina en onszelf toch een iets eenvoudiger leven dat zich nóg meer afspeelt buiten en waarin ruimte en tijd is voor het volgen van ons hart en om dromen/ideeën te verwezenlijken.

Nathalie en Joris

Wij zijn Nathalie (36) en Joris (41) en jasmijn (7), Meis (5) en Noud (1). We hebben familie in Scandinavië en gaan daar graag op vakantie naartoe. Als we weer naar huis rijden, dagdromen we over een huisje in Zweden en denken na over de mogelijkheden zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. We zijn ook graag buiten in de natuur met onze kids. Nu lijkt dit alles met Bolderburen mogelijk in Nederland!

Marjon

Mijn naam is Marjon (55) en ik woon sinds november 2008 in Almere Hout. Van huis uit ben ik communicatieadviseur.

Waarom een Zweeds huis in Bolderburen? Begin 2000 ging ik in Friesland op bezoek bij een vormgever met wie ik samenwerkte. Hij woonde in een Zweeds huis. Ik werd ter plekke verliefd (op het huis). In 2015 was ik voor het eerst in Zweden en opnieuw kwam ik in de ban van de karakteristieke huizen. Wat me behalve de bouw en de ruime kavels aanspreekt, is de opzet van het project: aandacht voor mens en milieu: privacy maar ook verbonden met elkaar en gezamenlijk verantwoordelijk voor een prettige woonomgeving.

Patty en Roy

Wij zijn Roy (38) en Patty (28) en wij zijn al bijna 10 jaar samen. Momenteel wonen wij al bijna 9 jaar samen in Almere Haven. Naast onze banen – Roy werkzaam bij een hotel/horeca leverancier en Patty werkzaam in een hotel –  houden wij ons bezig met sporten (triathlon), lekker eten, klussen/tuinieren.

Wij verheugen ons erop om samen een mooi ecodorpje te maken en vinden het tegelijk ook spannend deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Jonas en Lea
Wij zijn Jonas (38), Lea (35) en Riff (1) en wij komen uit Amsterdam. We hebben heel veel zin om tussen de Bolderburen te komen wonen en een mooi plekje te maken met z’n allen. We vinden het fantastisch dat we hier eindelijk aan onze eigen duurzame verwachtingen kunnen voldoen. Jonas wil sterren kijken met Riff en Lea droomt van een houten huis met een appelboom en verse bloemen uit eigen tuin. Jonas is regisseur en Lea is fotograaf. Riffie is leuk. We houden van reizen naar verre landen en rondtrekken met ons busje door Scandinavië. We hebben veel zin om jullie allemaal te ontmoeten. Tot Bolderburen!
Gwendolyn en Niels

Na onze studententijd zijn Niels (39) en Gwen (38)  blijven hangen in Utrecht. Inmiddels wonen we hier dan ook respectievelijk zo’n 20 en 15 jaar.

Niels werkt in de (digitale) consultancy. Gwen is investeringsmanager. Veerle van 7, Elin van 6 en Hidde van 3 maken het gezin compleet.

De reden dat we geïnteresseerd zijn in Bolderburen hangt samen met de wens duurzaam te wonen met meer oog voor en dichterbij de natuur. We kijken er naar uit om met elkaar iets heel moois neer te zetten!

Raimond en Corine

Ons gezin bestaat uit Raimond (39), Corine (36), Selena (14), Lorenzo (11), Colin (9). Wij wonen momenteel al met veel plezier in Almere op de Noorderplassen. Wij hebben samen een eigen audicienspraktijk in Almere Haven. Raimond werkt hier dagelijks als audicien. Corine werkt daarnaast ook voor de Randstad Holding. We vinden het project geweldig omdat we milieubewust, groen, en ruimte onze interesse heeft.

Torhil

Mijn naam is Torhil en ik ben 46 jaar geleden geboren in Amsterdam. Mijn vader is van Noorse afkomst en ik ben dan ook in mijn jeugd veel op familiebezoek geweest in Noorwegen in soortgelijke houten huizen.

Ik heb 6 jaar in het buitenland gewoond en ben sinds 2013 weer terug in Nederland en woon sindsdien in Amstelveen. Ik werk fulltime in de ICT-branche (Test Engineer) en ben privé ook graag achter het vierkante scherm te vinden. Daarnaast ben ik ook graag buiten.

Kelvin

Ik ben Kelvin Rodenburg en ik ben 35 jaar oud. Sinds mijn 17de werk ik bij stichting AAP in Almere, ik ben daar begonnen als stagiaire en eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik ben op dit moment mij meer aan het verdiepen in het concept “Tiny house” en ben ook zeer geïnteresseerd in de hele beweging achter het idee daarvan. Dit is dan ook onder andere een van de redenen waarom ik mij heb ingeschreven voor het project Bolderburen en kijk er ook ontzettend naar uit om met dit project te starten. Mijn broer Karsten wordt mijn buurman in Bolderburen

Karsten

Mijn naam is Karsten, 29 jaar, geboren te Wassenaar. Nu woonachtig in Amsterdam en werkzaam als freelance kok, veelal in de omgeving Amsterdam. Leuk om te doen: reizen, koken, fitness, uit eten gaan en Ajax is ook een van mijn passies.

Miek en Marcel

Wij zijn Miek en Marcel, 60 en 61 jaar en wij wonen in Hilversum. Miek werkt in de zorg en stopt aan het einde van het jaar en Marcel werkt als psycholoog in het AMC. Kinderen (4) zijn het huis uit en wij zien uit naar een nieuwe stap. Fijn om met meerdere enthousiaste mensen iets nieuws op te zetten.

Natida en Crispijn

Nu nog ‘maar’ met z’n drietjes komen we wonen in ons elandgrijze huisje in Bolderburen. Crispijn (33), Natida (30) en Luis Sebastian (5 maanden) wonen nog even in Amsterdam en genieten nog één zomer van de stad. We kijken daarna enorm uit naar een groene, open plek in de natuur om op blote voeten door het bloemige gras tussen de bomen te dansen en het leven samen te vieren! We zijn  beiden ondernemers: ontwerpen, crëeeren, koken, levensgeluk vergroten en schrijven vullen wij onze dagen mee. En kleine Luisito is het allerbeste in lachen en vrolijk zijn!

Carolien en Geert

Wij zijn Geert (53 jaar), Carolien (47 jaar) en Ravi (6 jaar) en wij wonen op dit moment in Baarn. Dit is een heerlijk groen dorp, maar we missen de ruimte voor een moestuin, kruidentuin en een plek om te imkeren. Het ecodorp Bolderburen geeft ons deze mogelijkheden. Samen met de buren een fijne, natuurlijke leefomgeving creëren en ook de privacy hebben in je eigen huis en tuin is voor ons een mooie combinatie. Wij houden van natuurlijke materialen en Bolderburen met zijn duurzame houten huizen sluit hier perfect op aan.

Bernadette

Ik ben Bernadette ik woon en werk in Amsterdam als docent Pedagogiek op het mbo en hbo. Daarnaast schilder ik een beetje en brei ik heel veel, van handschoenen, goudvissen dassen tot decorstukken voor theatervoorstellingen.

60 Jaar geleden ben ik geboren op een boerderij in Brabant en 40 jaar geleden heb ik Finland gewoond, in zo’n mooi Zweeds houten huis. Aan beide plaatsen heb ik goede herinneringen en ik ga er nog regelmatig heen.

Bij Bolderburen komen deze twee dingen samen. Weer dichter bij de natuur wonen, zelfvoorzienend proberen te zijn in een klein huisje, samen en duurzaam.

Toen ik voor het eerst las over dit project had ik het gevoel dat dit project speciaal voor mij gebouwd ging worden en ik ben dan ook blij dat ik hier kan gaan wonen.

Ook al is Amsterdam de plek waar veel van mijn vrienden en kennissen wonen verlang ik erg naar rust en ruimte en hoop deze in Bolderburen te vinden.

Wim en Simone

Wij zijn Simone (66)  en Wim (73) en wij wonen nu in Hoorn.

Sinds begin dit jaar zijn we allebei met pensioen en we hebben nu alle ruimte om ons leven opnieuw in te richten. Wonen in een houten eco woning en het met elkaar verzorgen van een mooie omgeving lijkt ons erg fijn. Ook vinden we het erg leuk, dat er bewoners van verschillende leeftijden zullen zijn.

Pedram

23 jaar geleden ben ik geboren in Amsterdam-Noord. Na de basisschool verhuisden we naar Almere-Hout, vandaar dat ik de locatie van Bolderburen goed ken. Ik ben afgestudeerd in duurzame chemie en ik werk nu bij Accenture als consultant. Hier help ik energiebedrijven te verduurzamen.

Ik heb altijd al wat met natuur gehad en vind het fantastisch om af en toe aan de hectiek van de stad en het werk te kunnen ontsnappen door naar het strand of de bergen in te gaan (helaas is Nederland behoorlijk plat). Beide grootouders zijn boeren geweest en wij hadden vroeger zelf ook een enorme volkstuin, dus ik kan oprecht niet wachten om die 200m2 tuin om te gaan bouwen met prachtige appel- en kersenbomen!

Rachel, Karim & Moze

Wij zijn een jong gezin uit Utrecht. Rachel is 32 en fulltime fotograaf, Karim is 33 en horeca facilitair manager bij poppodium Ekko in Utrecht, Moze is onze dochter van 1 jaar. Op dit moment wonen wij in een mooi houten chalet in Utrecht. Het permanente wonen houdt hier op en wij willen ook graag de stad uit.

We zijn al een tijd op zoek naar een groene plek die niet te ver van Utrecht en Amsterdam ligt. Bolderburen is precies de plek waar we naar op zoek zijn. We zijn super enthousiast dat wij hier kunnen gaan wonen. Ook vinden we het leuk dat onze dochter met de andere kindjes kan op groeien die bij hier wonen zoals de kindjes van Nathalie en Joris en Martijn en Lisette.

Roos en Thijs

Afgelopen zomer hebben we in Zweden doorgebracht  en daar is onze droom van een duurzame woning in een ‘ecodorp’ dichtbij de natuur, geboren. Om daar te genieten van het leven zoals het is en niet te jagen naar alsmaar meer in de grote stad. Wij vinden het te gek dat we nu in Bolderburen gaan wonen.

Roos studeert in Antwerpen aan de Academie van de Schone Kunsten en is medeoprichter van een coachingsbedrijf die young professionals helpt in hun bewustzijnsproces. Thijs werkt voor een bedrijf dat betaalbare energie beschikbaar maakt voor de meest rurale aardbewoners doormiddel van zonne-energie en duurzame biomassa.

Marianne

Ik ben Marianne, 56 jaar, uit Rotterdam. De Astrid Lindgren-achtige schoonheid en sfeer en het idee van gemeenschappelijk verantwoord leven in een community waarin ik met mijn kennis en vaardigheden ook zou kunnen bijdragen aan een school, opvang, moestuin en cultureel centrum centrum spreekt mij enorm aan. Juist omdat ik alleen ben en kunst (film en theater) maken met jonge talenten mijn passie is, denk ik hier volledig op mijn plaats te zijn en een goede bijdrage te kunnen leveren aan dit schitterende project. In de bungalow heb ik ook de ruimte om jonge talenten en mijn zoon van 19 te laten overnachten.

Leonie

Ik, Leonie, 50 jaar, woonachtig in Amsterdam, ben heel blij dat ik in Bolderburen kom wonen. Het eco concept  trekt mij erg, en ook het klein en landelijk wonen in een omgeving met gelijkgestemden. 

Froukje

Ik ben Froukje (64) uit Amsterdam. Volgend jaar neem ik afscheid van mijn arbeidzame leven. Tijd om de bakens te verzetten naar een andere leefstijl. Amsterdam zal voor mij ook altijd ‘thuis’ zijn maar wat ik in Oosterwold vind, kan Amsterdam mij niet bieden. De felbegeerde tuin, mijn voetafdruk op deze aarde kleiner maken, samen met anderen. Ik heb twee dochters en twee jonge kleinkinderen die zich al verheugen om te helpen. Een mooie tegenhanger van hun stedelijke leven. 

Daarnaast is het feit dat mij vriendin Bernadette mijn ‘buurvrouw’ wordt een heel leuk vooruitzicht!

Nicolet

Ik ben Nicolet, 53 jaar en ik woon in Amsterdam. Het is al ruim 15 jaar mijn droom om te wonen in een houten huis, buiten in de rust en van de inspirerende natuur, met een houtkachel. In een community waar je de mogelijkheid hebt om met elkaar te delen, gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en samen dingen op te zetten. En waar je tegelijkertijd de ruimte hebt om op jezelf te zijn. En dit op een afstand van ongeveer 20 minuten van Amsterdam, waar ik werk. Ik ben super enthousiast over dit project en ik kan niet wachten tot ik er woon!