Martijn en Lisette

Wij zijn Martijn (37), Lisette (32) en Nina (1) uit Utrecht en we werken beiden als parttime gymdocent.

Wij werden direct heel blij van het project Bolderburen: samen/gemeenschappelijk wonen, buiten, groen, duurzaam, een moestuin, dieren en in ons geval ook klein/eenvoudig.

Nadat Martijn en ik in 2012 ruim een half jaar in een traditioneel dorpje in Zuid-Afrika hebben gewoond (in een klein hutje) kwamen we terug in Nederland en zochten we de balans tussen de eenvoud en het geluk dat we daar hadden ervaren en de rijkdom en eindeloze mogelijkheden van ons land. We wonen prachtig in Utrecht maar we gunnen Nina en onszelf toch een iets eenvoudiger leven dat zich nóg meer afspeelt buiten en waarin ruimte en tijd is voor het volgen van ons hart en om dromen/ideeën te verwezenlijken.

Nathalie en Joris

Wij zijn Nathalie (36) en Joris (41) en jasmijn (7), Meis (5) en Noud (1). We hebben familie in Scandinavië en gaan daar graag op vakantie naartoe. Als we weer naar huis rijden, dagdromen we over een huisje in Zweden en denken na over de mogelijkheden zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. We zijn ook graag buiten in de natuur met onze kids. Nu lijkt dit alles met Bolderburen mogelijk in Nederland!

Marjon

Mijn naam is Marjon (55) en ik woon sinds november 2008 in Almere Hout. Van huis uit ben ik communicatieadviseur.

Waarom een Zweeds huis in Bolderburen? Begin 2000 ging ik in Friesland op bezoek bij een vormgever met wie ik samenwerkte. Hij woonde in een Zweeds huis. Ik werd ter plekke verliefd (op het huis). In 2015 was ik voor het eerst in Zweden en opnieuw kwam ik in de ban van de karakteristieke huizen. Wat me behalve de bouw en de ruime kavels aanspreekt, is de opzet van het project: aandacht voor mens en milieu: privacy maar ook verbonden met elkaar en gezamenlijk verantwoordelijk voor een prettige woonomgeving.

Patty en Roy

Wij zijn Roy (38) en Patty (28) en wij zijn al bijna 10 jaar samen. Momenteel wonen wij al bijna 9 jaar samen in Almere Haven. Naast onze banen – Roy werkzaam bij een hotel/horeca leverancier en Patty werkzaam in een hotel –  houden wij ons bezig met sporten (triathlon), lekker eten, klussen/tuinieren.

Wij verheugen ons erop om samen een mooi ecodorpje te maken en vinden het tegelijk ook spannend deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Jonas en Lea
Wij zijn Jonas (38), Lea (35) en Riff (1) en wij komen uit Amsterdam. We hebben heel veel zin om tussen de Bolderburen te komen wonen en een mooi plekje te maken met z’n allen. We vinden het fantastisch dat we hier eindelijk aan onze eigen duurzame verwachtingen kunnen voldoen. Jonas wil sterren kijken met Riff en Lea droomt van een houten huis met een appelboom en verse bloemen uit eigen tuin. Jonas is regisseur en Lea is fotograaf. Riffie is leuk. We houden van reizen naar verre landen en rondtrekken met ons busje door Scandinavië. We hebben veel zin om jullie allemaal te ontmoeten. Tot Bolderburen!
Gwendolyn en Niels

Na onze studententijd zijn Niels (39) en Gwen (38)  blijven hangen in Utrecht. Inmiddels wonen we hier dan ook respectievelijk zo’n 20 en 15 jaar.

Niels werkt in de (digitale) consultancy. Gwen is investeringsmanager. Veerle van 7, Elin van 6 en Hidde van 3 maken het gezin compleet.

De reden dat we geïnteresseerd zijn in Bolderburen hangt samen met de wens duurzaam te wonen met meer oog voor en dichterbij de natuur. We kijken er naar uit om met elkaar iets heel moois neer te zetten!

Raimond en Corine

Ons gezin bestaat uit Raimond (39), Corine (36), Selena (14), Lorenzo (11), Colin (9). Wij wonen momenteel al met veel plezier in Almere op de Noorderplassen. Wij hebben samen een eigen audicienspraktijk in Almere Haven. Raimond werkt hier dagelijks als audicien. Corine werkt daarnaast ook voor de Randstad Holding. We vinden het project geweldig omdat we milieubewust, groen, en ruimte onze interesse heeft.

Torhil

Mijn naam is Torhil en ik ben 46 jaar geleden geboren in Amsterdam. Mijn vader is van Noorse afkomst en ik ben dan ook in mijn jeugd veel op familiebezoek geweest in Noorwegen in soortgelijke houten huizen.

Ik heb 6 jaar in het buitenland gewoond en ben sinds 2013 weer terug in Nederland en woon sindsdien in Amstelveen. Ik werk fulltime in de ICT-branche (Test Engineer) en ben privé ook graag achter het vierkante scherm te vinden. Daarnaast ben ik ook graag buiten.

Kelvin

Ik ben Kelvin Rodenburg en ik ben 35 jaar oud. Sinds mijn 17de werk ik bij stichting AAP in Almere, ik ben daar begonnen als stagiaire en eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik ben op dit moment mij meer aan het verdiepen in het concept “Tiny house” en ben ook zeer geïnteresseerd in de hele beweging achter het idee daarvan. Dit is dan ook onder andere een van de redenen waarom ik mij heb ingeschreven voor het project Bolderburen en kijk er ook ontzettend naar uit om met dit project te starten. Mijn broer Karsten wordt mijn buurman in Bolderburen

Karsten

Mijn naam is Karsten, 29 jaar, geboren te Wassenaar. Nu woonachtig in Amsterdam en werkzaam als freelance kok, veelal in de omgeving Amsterdam. Leuk om te doen: reizen, koken, fitness, uit eten gaan en Ajax is ook een van mijn passies.