ecodorp-bolderburen-media-parool

Het Parool

Wonen in een tiny house op een half uur van Amsterdam

In Oosterwold, op een half uurtje rijden van Amsterdam, wordt binnenkort gebouwd aan een ecologisch minidorp. ‘Wij worden de achtertuin van Amsterdam.’

Wonen in de stijl van de boeken van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Dat is wat Jessika Kersting (46) en Martin Qvist (48) voor ogen hebben met Bolderburen, vernoemd naar het dorpje uit een van de boeken van Lindgren.

Op een stuk landbouwgrond tussen Almere en ’t Gooi moeten volgend jaar 22 houten huizen verrijzen. ‘Tiny houses’, eengezinswoningen, villa’s en een gelijkvloerse seniorenwoningen. “En allemaal met een grote tuin, die zo’n acht keer groter is dan de oppervlakte van het huis zelf,” zegt Kersting.

Lees verder

ecodorp-bolderburen-media-bijzondere-huizen

Bijzondere huizen

Zweeds ecodorp met Tiny Houses: Bolderburen

Een Zweeds ecodorp met houten huizen midden in het groen op nog geen half uur van Utrecht en Amsterdam. Dit dorp bestaat terecht en heet Bolderburen. Het mooie is dat je er echt kunt gaan wonen.

Bolderburen is een initiatief van Jessika Kersting en Martin Qvist die het dorp met tiny houses hebben vernoemd naar het dorpje uit de boeken van Astrid Lindgren. Bolderburen wordt gebouwd op een stuk landbouwgrond tussen Almere en ’t Gooi. Volgend jaar staan hier 22 houten tiny houses. Het worden eengezinswoningen, Zweedse villa’s en gelijkvloerse seniorenwoningen. Allemaal met een grote tuin!

Lees verder